THTShellkopieA very inspiring projects was organising the process for the future use of the Tolhuistuin, the former headquarters of Royal Dutch Shell, just across the IJ from Central Station in Amsterdam. We worked on this project for two years, running the selection process that led to the present temporary users.

In this project we had the opportunity to develop new tools for finding the right combination of users for such a big site as the Tolhuiscomplex in Amsterdam North.

The process was completely focused on co-creation. The site was far too big for one party to handle. We organised a competition where the competing parties were invited to work together to get optimal results.

We had the opportunity to create a beautiful book on the Tolhuistuin and the competition. Here you can find the download.

And here an article in Amsterdam newspaper Parool on November 21 2006.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s